Skader under opplag og om vinteren

Vinteren er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer. Vi anbefaler å ta en tur innom båten for å påse at det ikke har vært noen ubudne gjester om bord.

båt i opplag web.png

Mange oppdager tyveriet og eventuelt innbruddet først når båten skal klargjøres for ny sesong. Da kan følgeskaden på båten være mye større enn det skaden var i utgangspunktet. Det kan også fort ta lang tid å få tak i nytt utstyr og deler, som igjen vil kunne forsinke sesongstart.

- Vi erfarer at det er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer når båten står på land. Det er typisk rett etter opptak i forbindelse med at båt skal i opplag, på land rett før sjøsetting, eller når båt står på land i vinteropplag, sier Thomas Røang, Senior Forsikringsrådgiver og KAM hos Söderberg & Partners Båt.

- For å forhindre tyveri, kan du vurdere om utstyr som er relativt lett å demontere, bør låses inn hjemme, fortsetter han. - Står båten på henger, er det viktig å sørge for at den er låst hvis den står tilgjengelig for å kunne hektes på en bil.

Les mer

Les også vår sak om hvorfor du ikke bør si opp båtforsikringen din om vinteren.